SPLIT – MAKARSKA – MLJET – DUBROVNIK – ŠIPAN/TRSTENIK – KORČULA – HVAR – (BOL) SPLIT


1. DAN (sobota): Split - Makarska
Odhod iz splitskega pristanišča ob 13:00 uri. Po kosilu boste pluli vzdolž dalmatinske obale vse do Makarske rivijere in preživeli popoldne ob plavanju ob eni od najlepših plaž na rivijeri. Iz te plaže se nam lahko tisti s pustolovsko žilico pridružite na rafting izletu na reki Cetini in ponovno vrnete na ladjo v Makarski v večernih urah. Nočitev v pristanišču Makarska, enem izmed najbolj privlačnih krajev na hrvaški obali. (K)

2. DAN (nedelja): Makarska - Mljet
Zjutraj zgodnji odhod proti Mljetu. Vmes pa bo prvi postanek na polotoku Pelješac za osvežilno kopanje. Celo popoldne bo na voljo za ogled slanih jezer v Narodnem parku Mljet in uživanje v soncu in morju na tem mirnem otoku. Na sredi velikega jezera, znotraj nacionalnega parka, lahko obiščete stari samostan in cerkev, ali pa uporabite majhen čoln za pohajkovanje po narodnem parku. Nočitev v pristanišču Polača ali Pomena. (Z, K)

3. DAN (ponedeljek): Mljet - Dubrovnik
Po zajtrku odhod v Dubrovnik, ki je vrhunec tega križarjenja. Na poti bo čas za kratko kopanje. Uživali boste v lepotah narave na poti proti "raju na zemlji"- kot je dejal slavni pisatelj George Bernard Shaw. Prihod v Dubrovnik v popoldanskih urah, ki si ga boste lahko ogledali sami ali pa se najprej pridružili vodenemu ogled (doplačilo) Dubrovnika. Sprehodite se po znamenitem Stradunu - tako ulici kot trgu znotraj mestnega obzidja. Za lepše poglede priporočamo sprehod po 1940m dolgem obzidju in vožnjo z nihalko na planino Srđ od koder se odpira čudovit pogled na mesto in okoliške otoke. Nočitev v pristanišču tega čarobnega mesta. (Z, K)

4. DAN (torek): Dubrovnik - Šipan / Trstenik
Jutro bo prosto za raziskovanje Dubrovnika. Odkrijte lepoto mesta s številnimi spomeniki, starodavnimi uličicami, cerkvami. Približno opoldne boste zapustili to čudovito mesto in nadaljevali križarjenje do otoka Šipan ali mesteca Trstenik na polotoku Pelješac, kjer se boste v popoldanskih urah kopali in tudi prenočili. Možnost bo obiska lokalnih vinskih kleti. (Z, K, KV)

5. DAN (sreda): Šipan / Trstenik - Korčula
Po zajtrku odhod na Korčulo, rojstni kraj Marca Pola. Kosilo na ladji pred Lumbardo (del Korčule s prekrasno peščeno plažo). Do čudovitega mesta Korčule boste prispeli pozno popoldne, kjer boste v pristanišču ostali zasidrani čez noč. Na tem otoku lahko najdete več legend, zgodb in spomenikov, kot kjerkoli drugje. Poslušajte zgodbo kamnitih zidov, ki so jih gradili več kot dve stoletji nazaj. (Z, K)

6. DAN (četrtek): Korčula - Hvar
Zgodaj zjutraj boste odpluli vzdolž otoka Hvar, ki je najdaljši otok na Jadranu. Ustavili se boste na Peklenskih otokih, kjer bo čas za kosilo in kopanje in se nahajajo ne daleč od glavnega mesta otoka Hvar. Po kosilu si ga boste lahko tudi ogledali. Tu najdemo renesančno katedralo z originalnim stolpom, prav tako je bilo tu leta 1612 ustanovljeno najstarejše mestno gledališče v Evropi. Mesto Hvar danes ponuja obilo zabave, polno restavracij, barov in kavarn, ki so odprti pozno v noč. (Z, K)

7. DAN (petek): Hvar - Split
Vaš naslednji postanek bo otok Brač, kjer se boste kopali na eni izmed najbolj znanih plaž v Dalmaciji - Zlatni Rat v bližini Bola (Zlati rt - gramozni pesek tvori nekakšen pomol, ki zaradi vetra in valov nenehno spreminja svojo obliko). Bol je tipično ribiško mesto, ki se je spremenilo v priljubljen turistični kraj. Po kosilu boste vaše potovanje nadaljevali nazaj proti Splitu, kjer je načrtovana zadnja noč. Na poti do Splita se boste ponovno lahko kopali v enem od številnih zalivov na otoku Braču. Prihod v Split v pozno popoldne. Uživali boste v pogledu na splitsko rivijero ob prihodu v Split. Možnost bo, da se pridružite vodenemu ogledu Splita, ki je mesto pod zaščito Unesca, torej ne pripada le Hrvatom, ampak je del svetovne dediščine. Tu najdete obilje rimske arhitekture - izjemnega pomena pa je Dioklecijanova palača. (Z, K)

8. DAN (sobota): Split
Zgodnji zajtrk, po katerem bo čas, da se poslovite od posadke in vseh vaših novih prijateljev. (Z)

 

LEGENDA: Z=zajtrk, K=kosilo, V=večerja, KV=Kapitanova večerja

OBVESTILO: kapitan lahko spremni smer v kolikor preceni, da je to bolje za potnike in ladjo. Nočitve se lahko izvedejo v drugih pristaniščih, če so predvidena zasedena.

TRADITIONAL ENSUITE KATEGORIJA:

Tradicionalna lesena ladja. Kabine so klimatizirane z lastno kopalnico, pograd postelje, klimatiziran salon. 

VKLJUČUJE:
Kontinentalni zajtrki.
Tri hodna kosila.
Vodo.
Dve brisači na osebo.
Posteljnina.
Wi-Fi.

OPCIJSKA DOPLAČILA ZA TRADITIONAL ENSUITE KATEGORIJO:
Angleški zajtrk za celotno križarjenje = 40€/osebo.
Kapitanova večerja = 30€/osebo.
Dodatne brisače za prhanje = 3€/brisačo.
Dodatne brisače za na plažo = 5€/brisača.
Dnevno čiščenje kabine za cel teden = 50 €/osebo.

PREMIUM KATEGORIJA:

Jeklena ladja tradicionalne oblike a z modernim videzom. Kabine so klimatizirane, prostorne z dvema posteljema ali zakonsko posteljo. Sobe imajo tudi sef. V kopalnici je na voljo sušilec za lase. 

VKLJUČUJE:
Samopostrežni zajtrki.
Tri hodna kosila.
Kapitanovo večerjo.
Angleško govoreč ladijski manager.
Angleško govoreč vodič.
Dnevno čiščenje kabin.
Menjava brisač in posteljnine sredi tedna.
Degustacija olivnega olja in vina.
Voda.
Čaj in kava po kosilu.
Wi-Fi.

PREMIUM SUPERIOR KATEGORIJA:

Moderna, nedavno zgrajena ladja. Ladja ima posebno teraso za sončenje, prostoren klimatiziran salon. Kabine so klimatizirane, prostorne z dvema posteljema ali zakonsko posteljo. Sobe imajo tudi sef. V kopalnici je na voljo sušilec za lase.

VKLJUČUJE:
Samopostrežni zajtrki.
Tri hodna kosila.
Kapitanovo večerjo.
Angleško govoreč ladijski manager.
Angleško govoreči vodiči.
Dnevno čiščenje kabin.
Menjava brisač in posteljnine sredi tedna.
Degustacija olivnega olja in vina.
Voda.
Čaj in kava po kosilu.
Wi-Fi

 • Enoposteljna kabina = +50%.
 • Polni penzion (v kolikor se za to opcijo odloči vsaj 10 potnikov).
 • Turistična taksa in luška pristojbina = 60€/osebo.
 • Vstopnine v Nacionalne parke = 10-35€ (odvisno od sezone).
 • Otroški stol = 50€/teden.
 • Otroška posteljica = 50€/teden.
 • Parkirišče = 12-25€/dan (Opatija, Split, Dubrovnik).
 • Letališki transfer iz Dubrovnika = 60€/1-2 osebi.
 • Letališki transfer iz Splita = 70€/1-2 osebi.
   

Cena vključuje:

 • Izbrano kategorijo križarjenja.

Vreme danes

Temperatura zraka: ° C

Napoved za prihodnje dni

Raziskovanje juga (KL2)

Spletnih ponudb z izbranimi kriteriji žal ni na voljo.

Prosimo, da za nadaljevanje iskanja

KLIKNETE TUKAJ!

Urnik poslovalnice

od PONEDELJKA do PETKA
od 9:00 - 17:00
SOBOTA, NEDELJA in PRAZNIKI - zaprto


https://www.facebook.com/agencijatarol
INFORMACIJE
05 368 14 10
info@tarol.si
Banner-za-agencije

 

 NAŠA PONUDBA    Mediteran    Jadran    Izleti    Križarjenja    Rent a car   

© Turistična agencija Tarol - Vse pravice pridržane | Tarol d.o.o., Tovarniška cesta 4 A, 5270 Ajdovščina
Powered by TALLweb-digitalHOUSE

comicsnake.com