Nepozabna Jordanija! Popotovanje od Mrtvega do Rdečega morja, mistična Petra, Mojzesova gora Nebo, mozaiki Madabe, filmska puščava Wadi Rum, morska Akaba.

TERMIN: 16. 11. - 23. 11. 2023

Cena pri najmanj 25 udeležencih: 1.079 EUR
Cena pri najmanj 15 udeležencih: 1.199 EUR


TERMINI: 21. 9. - 28. 9., 30. 11. - 7. 12. 2023

Cena pri najmanj 25 udeležencih: 1.179 EUR
Cena pri najmanj 15 udeležencih: 1.299 EUR


TERMIN: 29. 10. - 5. 11. 2023

Cena pri najmanj 25 udeležencih: 1.279 EUR
Cena pri najmanj 15 udeležencih: 1.399 EUR


TERMIN: 28. 12. - 1. 1. 2024

Cena pri najmanj 25 udeležencih: 1.379 EUR
Cena pri najmanj 15 udeležencih: 1.499 EUR


1. dan: LJUBLJANA - BENETKE – AMAN

Zbor potnikov na izbranem letališču in direktni polet v Aman (doplačilo za prevoz).  Po pristanku in ureditvi obmejnih obveznosti prevoz do hotela in nočitev.

2. dan: AMAN - JERASH - AJLOUN - AMAN

Po zajtrku vožnja na sever Jordanije, ki velja za enega najrodovitnejših predelov države, hkrati pa skriva tudi veliko izjemnih arheoloških najdišč. Med nje spada tudi mesto Jerash, eno najlepše ohranjenih rimskih mest v tem delu sveta. Prelep ovalen forum, vrsta templjev in kolonade ob ulicah očarajo še najzahtevnejše oste. V bližini se nahaja Ajloun, arabska trdnjava oziroma utrdba na hribu sredi oljčnih nasadov še iz časov križarjev, ki je dragocen spomenik islamske vojaške arhitekture. Iz utrdbe lahko opazujete prelep pogled proti dolini Jordana.  V popoldanskih urah se vrnemo v prestolnico, kjer sledi ogled mesta.  Najprej obiščemo novi del mesta, zaključimo pa v starem mestnem jedru z obiskom mestne citadele, kjer nas bodo navdušili ostanki antične in arabske arhitekture, pod njo pa enega najbolj ohranjenih imenitnih rimskih gledališč. Zvečer se bomo prepustili čarom živahnega središča, kjer bomo obiskali zanimivo tržnico »suka« in številne trgovinice. Uživali boste v živahnem utripu mesta, ki postaja vzhodna Švica, kamor se seli kapital. Večerja in prenočitev.   

3. dan: AMAN - PETRA - WADI RUM

Po zgodnjem zajtrku sledi vožnja in ogled slovitega mesta Petra. Dolgo pozabljeno in v rdeče skale vklesano jordansko zgodovinsko mesto Petra je svetovna znamenitosti, eno od novih čudes sveta, Unescova svetovna dediščina in vsekakor kraj, ki ga je treba doživeti. Obiskali bomo več kot 2.500 let staro mesto Nabatejcev, podjetnih Arabcev, ki so služili z davki mimoidočih trgovcev. Najprej se sprehodimo skozi ozko sotesko, katere stene se dvigajo do 200 metrov nad nami. Približno en kilometer soteske in odpre se nam pogled na monumentalno fasado v steno vklesane Zakladnice, ki je preživela vsa ta stoletja. Nadaljujemo s hojo, kjer z vsakim korakom odkrivamo nova svetišča, grobnice, gledališče, … Sprehod po starodavnih ulicah in občudovanje spretnosti nekdanjih graditeljev. Prav zares je Petra prava poezija v (rožnatem) kamnu. Popoldne se zapeljemo v puščavo Wadi Rum, impresivno pokrajino rdečega peska in bizarnih skalnih formacij, kjer nas čaka večerja v kampu in prenočevanje.

4. dan: WADI RUM - AKABA

Zajtrk v kampu, nato pa si z džipi privoščimo izlet v čudovito to čudovito puščavsko dolino, ki je služila kot kulisa številnim hollywoodskim filmom.  Iz dna doline, ki jo pokriva rožnati pesek, se strmo v nebo dvigujejo pobočja, ki sta jih v tisočletjih obdelovala veter in pesek. Nastale so izjemne mojstrovine, ki se zdijo kot iz drugega planeta. Ustavili se bomo ob najlepših točkah in spoznavali življenje Beduinov, ki so se na to negostoljubno okolje prilagodili pred več kot 3.000 leti, kar dokazujejo različne stenske poslikave. Nadaljevanje poti do Akabe, kjer sledi večerja in nočitev.

5. dan: AKABA - LOKALNA VEČERJA

Zajtrk v jordanskem letovišču ob Rdečem morju, kjer vlada sproščeno vzdušje in rdečemorski koralni grebeni. Ozke ulice polne trgovin in restavracij vas kar posrkajo vase in kaj hitro vas lahko ogovorijo prodajalci začimb, ki pripravijo mešanico natančno po vašem okusu. Čas za lenarjenje in sprostitev. Možnost obiska kluba na plaži. Zvečer sledi večerja v lokalni restavraciji s tradicionalnimi jordanskimi jedmi.

6. dan: AKABA - PLAŽA ALI IZLET Z LADJICO

Prost dan v Akabi. Glavna prednost Rdečega morja je njegova temperatura, ki se tudi v zimskih mesecih ne spusti pod 21 stopinj Celzija. Ko pa to prednost povežemo z bogatim podvodnim svetom, pa vidimo, da je Akaba raj za potapljanje skozi vso leto. Dan si lahko popestrimo s poldnevnim izletom z ladjico na koralni greben, ki vključuje kosilo in snorklanje ter opazovanje neokrnjenosti jordanskega podvodnega sveta (doplačilo).

7. dan: AKABA - KERAK - MRTVO MORJE

Po zajtrku se poslovimo od rdečih gora in nadaljujemo v osrednji del Jordanije, deloma po najstarejši »avtocesti« na svetu – antični kraljevi cesti, ki je že v Mojzesovih časih povezovala dolini Evfrata in Tigrisa z Arabskim polotokom. Po njej so nato stoletja potovale karavane trgovcev, romarjev in križarjev, ki so pustili številne sledi, slednji, tudi puščavski grad Kerak, okoli katerega so se spletle številne zanimive legende. Raziskali bomo labirint podzemnih hodnikov pod gradom ter uživali v razgledu. Nato se spustimo proti Mrtvem morje, kjer bomo imeli nekaj časa za počitek in uživanje. Mrtvo morje je  prav posebno doživetje, saj lahko leže v vodi berete časopis, lahko pa se mažete z mineralno zdravilnim blatom, medtem ko vas boža toplo sonce. Preizkusili boste lahko zdravilne lastnosti blata iz najbolj slanega morja na svetu. Sledi večerja in nočitev.

8. dan: MRTVO MORJE – BETANIA - MADABA- GORA NEBO – MRTVO MORJE - AMAN - BENETKE - LJUBLJANA

Po zajtrku nekaj prostega časa ob Mrtvem morju nato pa se odpeljemo do kraja Betania ob reki Jordan, kjer naj bi pred 2000 leti Janez Krstnik krstil Jezusa.  Obiščemo slavni mozaik v kraju Madaba, kjer je največ krščanskega prebivalstva v vsej deželi. Mesto slovi po prelepih mozaikih - z vrhuncem Mozaičnega zemljevida z edinstvenim prikazom Svete dežele. Cerkve pa se izmenjujejo z mošejami. Sledi vzpon na goro Nebo, od koder je Mojzes gledal obljubljeno deželo. Zazrli se bomo proti Sveti deželi, dolini reke Jordan in proti Mrtvemu morju. Odhod proti Amanu, kjer se v poznih večernih urah odpravimo proti letališču. Sledu pristanek v nočnih urah in organiziran prevoz proti Ljubljani (doplačilo).

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz v ekonomskem razredu  (20kg prtljage),  7 nočitev: 6 nočitev v hotelski nastanitvi v dvoposteljni sobi v hotelih 3/4/5*, in 1 nočitev v luksuznem kampu v puščavi Wadi Rum (z lastno kopalnico in klimatsko napravo), obroki po programu (polpenzion z izjemo prve nočitve in večerja v lokalni restavraciji v Akabi), lokalni vodnik, ogledi in vstopnine po programu, štiriurni 4x4 jeep safari v Wadi Rumu, viza, letališke in varnostne pristojbine, lokalno in slovensko vodenje in organizacija potovanja.

CENA NE VKLJUČUJE: postavke, ki so navedene kot doplačila, dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco, storitve po posebnih naročilih, napitnine v hotelih, lokalnim vodnikom in voznikom, ki so v arabskem svetu obvezne (znesek 50 EUR na osebo predate prvi dan potovanja vodniku).

POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko:
Premije: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Izračun upošteva udeležbo najmanj 25 oz. 15 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih januarja 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Vreme danes

Temperatura zraka: ° C

Napoved za prihodnje dni

NEPOZABNA JORDANIJA - 8 DNI
Datum potovanja Vstopna postaja Trajanje Storitve Cena Izberi

četrtek, 16. 11.
četrtek, 23. 11.

Po programu

8 dni

NEPOZABNA JORDANIJA 8DNI

1079€

Izberi

četrtek, 21. 09.
četrtek, 28. 09.

Po programu

8 dni

NEPOZABNA JORDANIJA 8DNI

1179€

Izberi

četrtek, 30. 11.
četrtek, 7. 12.

Po programu

8 dni

NEPOZABNA JORDANIJA 8DNI

1179€

Izberi

Nedelja, 29. 10.
Nedelja, 5. 11.

Po programu

8 dni

NEPOZABNA JORDANIJA 8DNI

1279€

Izberi

četrtek, 28. 12.
Ponedeljek, 1. 01.

Po programu

5 dni

NEPOZABNA JORDANIJA 8DNI

1379€

Izberi

Urnik poslovalnice

od PONEDELJKA do PETKA
od 9:00 - 17:00
SOBOTA, NEDELJA in PRAZNIKI - zaprto


https://www.facebook.com/agencijatarol
INFORMACIJE
05 368 14 10
info@tarol.si
Banner-za-agencije

 

 NAŠA PONUDBA    Mediteran    Jadran    Izleti    Križarjenja    Rent a car   

© Turistična agencija Tarol - Vse pravice pridržane | Tarol d.o.o., Tovarniška cesta 4 A, 5270 Ajdovščina
Powered by TALLweb-digitalHOUSE

comicsnake.com