ZAKAJ IZBRATI TO POTOVANJE?

2 nočitvi v luksuznem kampu v Wadi Rumu z bazenom (šotor z lastno kopalnico in klimatsko napravo ter možnost doplačila za panoramski šotor)

Predviden kamp: Al Sultana Luxury Camp / Rum Oasis Luxury Camp

Predviden 5* hotel v Akabi

Štiriurni džip safari v filmski puščavi Wadi Rum

Popotovanje od Mrtvega do Rdečega morja

Dvodnevni ogled mistične Petre in Male Petre

Mojzesova gora Nebo in mozaiki Madabe

Kratek oddih v morski Akabi

Vključena tradicionalna lokalna večerja 

Nočitev in uživanje ob Mrtvem morju


 

Čas potovanja: 7 dni/6 noči

Najmanjše število potnikov:

Produkt: 14844JNL

 

1. DAN : LJUBLJANA – AKABA | večerja

Zbor potnikov na letališču (možnost prevoza do letališča za doplačilo) in direktni polet v Akabo.  Po pristanku in ureditvi obmejnih obveznosti sledi ogled mesta, kjer vlada sproščeno vzdušje in rdečemorski koralni grebeni. Čas za kosilo. Nadaljujemo pot v Wadi rum, impresivno pokrajino rdečega peska in bizarnih skalnih formacij.  Namestitev v nadstandardnem kampu z bazenom in nekaj prostega časa. Po želji možnost jahanja kamel (doplačilo). Večerja in nočitev.

2. DAN : AKABA – WADI RUM | zajtrk, večerja

Po zajtrku se bomo z džipi odpravili po čudoviti puščavski dolini, ki je služila kot kulisa številnim hollywoodskim filmom.  Z dna doline, ki jo pokriva rožnati pesek, se strmo v nebo dvigujejo pobočja, ki sta jih v tisočletjih obdelovala veter in pesek. Nastale so izjemne mojstrovine, ki se zdijo kot iz drugega planeta. Ustavili se bomo ob najlepših točkah in spoznavali življenje beduinov, ki so se na to negostoljubno okolje prilagodili pred več kot 3.000 leti, kar dokazujejo različne stenske poslikave.  Prosto popoldne ali sprehod po puščavi.  Večerja in nočitev.  

3. DAN : WADI RUM – PETRA | zajtrk, večerja

Po zajtrku se bomo odpravili na ogled slovitega nabatajskega mesta Petra. Dolgo pozabljeno in v rdeče skale vklesano jordansko zgodovinsko mesto Petra je svetovna znamenitosti, eno od novih čudes sveta, Unescova svetovna dediščina  ter vsekakor kraj, ki ga je treba doživeti. Obiskali bomo več kot 2.500 let staro mesto Nabatejcev, podjetnih Arabcev, ki so služili z davki mimoidočih trgovcev. Najprej se bomo sprehodili skozi osupljivo ozko sotesko, njene stene se dvigajo do 200 m visoko. Po približno 1 km soteske se nam bo odprl pogled na monumentalno fasado v steno vklesane Zakladnice, ki je preživela vsa ta stoletja.  Z vsakim korakom bomo odkrivali nova svetišča, grobnice, gledališče,… Prav zares je Petra prava poezija v (rožnatem) kamnu. Vrnitev v hotel,  večerja in nočitev.

4. DAN :  PETRA – MALA PETRA – KERAK – MRTVO MORJE | zajtrk, večerja

Po zajtrku bomo nadaljevali z raziskovanjem Petre, obiskali bomo namreč še Malo Petro, predmestja bivše prestolnice Nabatejskega kraljestva. Vanjo bomo vstopili skozi ozko sotesko, ki nas bo vodila do lepe razgledne točke. Nato se bomo za nekaj časa poslovili od rdečih gora in nadaljevali našo pot v osrednji del Jordanije, deloma po najstarejši »avtocesti« na svetu – antični kraljevi cesti, ki je že v Mojzesovih časih povezovala dolini Evfrata in Tigrisa z Arabskim polotokom. Po njej so nato stoletja potovale karavane trgovcev, romarjev in križarjev, ki so pustili številne sledi., Slednji, tudi puščavski grad Kerak, okoli katerega so se spletle številne zanimive legende. Raziskali bomo labirint podzemnih hodnikov pod gradom ter uživali v razgledu. Nato se bomo spustili proti Mrtvemu morju, kjer bomo imeli nekaj časa za počitek in uživanje. Mrtvo morje je  prav posebno doživetje, saj lahko leže v vodi beremo časopis. Ali pa se namažemo z mineralnim zdravilnim blatom, medtem ko nas boža toplo sonce. Preizkusili bomo lahko zdravilne lastnosti blata iz najbolj slanega morja na svetu. Sledila bo večerja in nočitev.

5. DAN : MRTVO MORJE – GORA NEBO – MADABA – AQABA | zajtrk, večerja

Po zajtrku nekaj prostega časa, nato pa bo sledi vzpon na goro Nebo, od koder je Mojzes gledal obljubljeno deželo. Zazrli se bomo proti Sveti deželi, dolini reke Jordan in proti Mrtvemu morju. Obiskali bomo še slavni mozaik v kraju Madaba, kjer sicer živi največ krščanskega prebivalstva v vsej deželi. Mesto slovi po prelepih talnih mozaikih, najbolj znan je vsekakor mozaični zemljevid z edinstvenim prikazom Svete dežele. Cerkve pa se izmenjujejo z mošejami. Odhod proti Akabi, kjer bo sledila nastanitev v hotelu 5*. Nočitev.

6. DAN : AKABA - PLAŽA ALI  IZLET Z LADJICO | zajtrk, večerja v lokalni restavraciji

Zajtrk v jordanskem letovišču ob Rdečem morju bo čas za sprostitev in uživanje. Glavna prednost Rdečega morja je njegova prijetna temperatura in ko to prednost povežemo z bogatim podvodnim svetom, ugotovimo, da je Akaba raj za potapljanje skozi vse leto. Priporočamo popestritev dneva s 4-urnim izletom z ladjico na koralni greben, ki vključuje kosilo ter snorklanje in opazovanje neokrnjenega jordanskega podvodnega sveta. Možnost obiska kluba na plaži. Popoldne lahko čas preživite v mestu, ozke ulice polne trgovin in restavracij vas kar posrkajo vase in kaj hitro vas lahko ogovorijo prodajalci začimb, ki pripravijo mešanico natančno po vašem okusu. Večerja v lokalni restavraciji in nočitev.

7. DAN : AKABA – LJUBLJANA | zajtrk

Po zajtrku prost dan v Akabi. Čas za lenarjenje, sprostitev in zadnje nakupe. Popoldan sledi prevoz do letališča in polet proti letališču Jožeta Pučnika v Ljubljani. 

 

V ceno je vključeno:

letalski prevoz v ekonomskem razredu  Ljubljana – Akaba – Ljubljana (20kg prtljage)

prevoz po programu

6 nočitev: 4 nočitev v hotelski nastanitvi v dvoposteljnih sobah v hotelih 3/4/5*

2 nočitvi v nadstandardnem kampu z bazenom v puščavi Wadi Rum (z lastno kopalnico in klimatsko napravo)

obroki po programu 

lokalni vodnik in predstavnik na letlišču

ogledi in vstopnine po programu

štiriurni 4x4 jeep safari v Wadi Rumu

viza

letališke in varnostne pristojbine

organizacija potovanja

slovensko vodenje

 

Obvezna doplačila:

Doplačilo za manjšo skupino od 35 do 40 oseb: 50 EUR

Doplačilo za manjšo skupino od 25 do 34 oseb: 80 EUR

Doplačilo za manjšo skupino do 25 oseb: 120 EUR


Možna doplačila ob prijavi:

Enoposteljna soba 225 EUR

Poldnevni izlet z ladjico s kosilom in snorkljanjem 55 EUR

Panoramski šotor v Wadi Rumu: 85 EUR/noč na osebo v dvoposteljni sobi

Jahanje kamel v Wadi Rumu : 25 EUR osebo (1 ura), 40 € osebo (2 uri)

 

V ceno ni vključeno:

postavke, ki so navedene kot doplačila

dodatno zdravstveno zavarovanja z asistenco v tujini

storitve po posebnih naročilih in napitne v hotelih, lokalnim vodnikom in voznikom, ki so v arabskem svetu obvezne (okviren znesek 50 USD na osebo, tudi otroci)

 

OPOMBA: možnost najema triposteljnih sob ali povezanih dvoposteljnih sobi na vprašanje

Morebitno doplačilo za gorivo bo potniku obračunano k osnovni ceni aranžmaja v obliki doplačila za gorivo. Točen izračun bomo poslali 21 dni pred odhodom

POMEMBNO:  Skupine na destinaciji so na posameznem odhodu formirane glede na avtobusne prevoze. V primeru prijavljenih več kot 48 oseb na program na posameznem odhodu, se število vseh prijavljenih potnikov razdeli na dva dela in se formira dve skupini. V tem primeru doplačilo za manjšo skupino na programu ostaja. 

ODKRITA BESEDA: vrstni red ogledov se lahko spremeni, vendar vsebina ostaja nespremenjena.

 

 

Vreme danes

Temperatura zraka: ° C

Napoved za prihodnje dni

Mistična Jordanija – čarter iz Ljubljane
Datum potovanja Vstopna postaja Trajanje Storitve Cena Izberi

Sobota, 28. 10.
Petek, 3. 11.

Po programu

7 dni

1489€

Izberi

Urnik poslovalnice

od PONEDELJKA do PETKA
od 9:00 - 17:00
SOBOTA, NEDELJA in PRAZNIKI - zaprto


https://www.facebook.com/agencijatarol
INFORMACIJE
05 368 14 10
info@tarol.si
Banner-za-agencije

 

 NAŠA PONUDBA    Mediteran    Jadran    Izleti    Križarjenja    Rent a car   

© Turistična agencija Tarol - Vse pravice pridržane | Tarol d.o.o., Tovarniška cesta 4 A, 5270 Ajdovščina
Powered by TALLweb-digitalHOUSE

comicsnake.com