Obisk nabatejske Petre je nesporen vrhunec vsakega jordanskega potovanja, in mi ji posvečamo cel dan; najlepši pogledi so prav iz Visokega kraja in Samostana, na poteh postanemo ob neverjetnih konturah in silkarijah matere Narave ...

Ob bok Petri je rožnata puščava Rum ter spektakularna vožnja po stari Kraljevi cesti med dvema svetovoma – rodovitnimi poljanami proti vzhodu in strmim spustom v tektoski jarek proti Mrtvemu morju in najnižji točki na Zemlji. Tu so Wadi Mujib in Mkaver, sloviti križarski grad Kerak ...

Jordanija je prepolna starodavnih mest, tu sta svetopisemska Mkaver in Krstni kraj, antična Jeraš in Gadara srednjeveška Ajloun in Kerak, za kontrast pa izstopa bela moderna prestolnica Amman in za konec prijazna letovišla Aqaba ob Mrtvem morju ...

Za piko na i nas na poti čakata dve zanimivi kopanji – v Mrtvem morju na najnižji točki našega planeta, ter v čudovitem Rdečem morju, kjer se lahko naužijemo pogledov na živopisno koralno veličastje. Pridružite se nam na raziskovanju neverjetne dežele ...

1. dan LJUBLJANA – AMMAN

Zbor potnikov v Ljubljani in vožnja do letališča. Polet proti Ammanu. Večerja in nočitev. (letalo, H*, V)

2. dan AMMAN – izlet v JERAŠ in AJLOUN – UMM QUAIS – dolina reke JORDAN

Zajtrk. Dan na rodovitni sever dežele začnemo z ogledom odlično ohranjenega glavnega mesta nekdanjega Dekapolisa – rimske Gerase, ki je eden viškov antike na Bližnjem vzhodu.  Po slikoviti pokrajini nadaljujemo do Ajlouna in spomenik islamske arhitekture temeljito raziščemo. Pot nadaljujemo do Umm Qaisa (ne obiščemo antičnega mesta!) s čudovitim pogledom na dolino reke Jordan in Galilejsko jezero. Spustimo se v dolino reke Jordan, okoli nas bežijo svetopisemski prizori in scene iz palestinskega življenja. Vrnitev v Amman. Večerja in nočitev. (H*, ZV)

3. dan AMMAN – izlet po vzhodnih puščavskih gradovih in OAZA AZRAK

Zajtrk. Danes se podamo daleč v zahodno puščavo na raziskovanje odmaknjenih umajadskih puščavskih gradov. Najprej obiščemo Qasr Amra, ki je pod zaščito Unesca. Naslednji postanek je pri impresivnem dvonadstropnem Qasr Karana, ki je čudovit primerek zmesi mezopotamske, grške in arabske kulture. Tretji ogled je Qasr Azraq. Blizu je tudi oaza v puščavi, močvirje in  narodni park, kjer lahko vidimo divje živali. Vrnitev v Amman. Večerja in nočitev. (H*, ZV)

4. dan AMMAN – MADABA – MKAVER – WADI MUJIB – PETRA

Zajtrk. Pot nas pelje proti jugu. V Madabi si ogledamo sloviti mozaik. Na gori Nebo uzremo Mojzesov pogled na Obljubljeno deželo. Po kosilu nadaljujemo po slikoviti Kraljevi cesti, polni čudovitih pogledov in presunljivih naravnih lepot. Vzpnemo se na mističen kraj nekdanje trdnjave Mkaver, kjer so obglavili Janeza Krstnika. Vzdolž najglobljega tektonskega jarka občudujemo največji "vadi" v Jordaniji, Wadi Mujib. Sledi vožnja po puščavski avtocesti do Petre. Namestitev v beduinskem kampu. Večerja in čarobno vzdušje male Petre. Nočitev. (H, ZV)

5. dan PETRA

Zajtrk. Začnemo zgodaj saj nas čaka najlepši dan potovanja - mesto v kamnu, rdeča Petra, eden najlepših krajev na svetu. Navduši nas že vstopna soteska, Sik, ki se nenadoma razpre in zagledamo "Zakladnico". Potem se lotimo raziskovanja spomenikov v osrednjem delu nabatejske metropole. A morda še bolj nas navdušijo stranske doline in vrhovi nad mestom. Sprehodimo se do visokih žrtvenikov, sončni zahod pa si lahko privoščimo pri "Samostanu". Petra je poezija v kamnu, za njen pravi zven se je vredno potruditi! Vrnitev v beduinski kamp. Še ena večerja in čarobno vzdušje male Petre. Nočitev. (H, ZV)

6. dan PETRA – WADI RUM - AQABA

Zajtrk. V mali Petri se nahaja ena najstarejših arheoloških nahajališč na Bližnjem vzhodu, kjer so, podobno kot v Jerihu, prebivali že pred 9.000 leti. Potem se odpeljemo do slovite Rožne puščave Wadi Rum, kjer si privoščimo 4-urni puščavski safari z beduinskimi džipi po veličastni negibnosti Lawrencea Arabskega, se spustimo po puščavski sipini, obiščemo puščavski most, vstopimo v sotesko in še kaj. Vožnja v Aqabo in prosto popoldne. Čas izkoristimo za kopanje v Rdečem morju ali (po želji in za doplačilo) izlet z ladjico na koralni greben. Zvečer zavijemo na atraktivno tržnico, se sprehodimo ob morju in uživamo v mehkem vzdušju sproščenega letovišča. Večerja in nočitev. (H/H*, ZV)

7. dan AQABA – KERAK - MRTVO MORJE

Zajtrk. Vožnja proti severu. Po puščavski ravnici potujemo do križarskega lepotca Kerak, ki si ga ogledamo in se vživimo v vlogo križarjev, ki so tukaj varovali najpomembnejši dostop do svetega Jeruzalema. Spustimo se globoko v sirsko-afriški tektonski jarek do točke, ki leži več kot 400 m nižje od gladine morja. Okopamo se v najbolj slanem morju na najnižji točki na Zemlji. Nočimo ob Mrtvem morju. (H*, ZV)

8. dan MRTVO MORJE – AMMAN – LJUBLJANA

Zajtrk. Vožnja v Amman in ogled jordanske prestolnice. Vozimo se skozi moderne četrti belega mesta, obiščemo mestno citadelo s čudovitim pogledom na staro mestno jedro. V starem jedru se najprej skupaj izgubimo v ozkih uličicah in vsrkavamo levantinsko vzdušje. Potem še prosto. Vožnja na letališče v Ammanu. Polet na eno od okoliških letališč. Sledi še vožnja v Ljubljano. (Z, letalo)

 

DRUGI PODATKI:

VIZE: Vizum za vstop v Jordanijo je potreben. Uredimo ga v Agenciji Oskar. Potreben je potni list z veljavnostjo vsaj 6 mesecev po zaključku potovanja. ZDRAVJE: obveznih cepljenj ni.

Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: povratni prevoz na letališče, letalski prevoz po programu, letališke pristojbine in varnostne takse, vsi avtobusni prevozi po programu, 7x nočitev v hotelih 3*/4* s polpenzionom, izlete in oglede z vstopninami, slovensko vodenje in lokalni vodniki, vizum, priprava in organizacija potovanja, prijavnina. Nočitev v 

Doplačilo – izleti na kraju samem:
- jahanje kamel Wadi Rum (1 ura): cca. 25 EUR za osebo,
- opazovanje koral z opremo in kosilom 4 ure 40 EUR za osebo.

Obvezna doplačila:

  • Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb 66 €

Možna doplačila:

  • Doplačilo za enoposteljno sobo 222 €
  • Mala Petra - doplačilo za šotor z lastno kopalnico 55 €
  • Odstopnina (5,02 %) od vrednosti aranžmaja - PAKET A ** 5.02 %
  • Zdr. zav. Vzajemna Tujina do 8 dni kritje S - posamično 14.47 €

Vreme danes

Temperatura zraka: ° C

Napoved za prihodnje dni

Klasična Jordanija in puščavski gradovi

Spletnih ponudb z izbranimi kriteriji žal ni na voljo.

Prosimo, da za nadaljevanje iskanja

KLIKNETE TUKAJ!

Urnik poslovalnice

od PONEDELJKA do PETKA
od 9:00 - 17:00
SOBOTA, NEDELJA in PRAZNIKI - zaprto


https://www.facebook.com/agencijatarol
INFORMACIJE
05 368 14 10
info@tarol.si
Banner-za-agencije

 

 NAŠA PONUDBA    Mediteran    Jadran    Izleti    Križarjenja    Rent a car   

© Turistična agencija Tarol - Vse pravice pridržane | Tarol d.o.o., Tovarniška cesta 4 A, 5270 Ajdovščina
Powered by TALLweb-digitalHOUSE

comicsnake.com