1. dan: SLOVENIJA - AKABA - WADI RUM

Zbor potnikov predvidoma v jutranjih urah na letališču JP v Ljubljani in direkten polet s posebnim letalom v Akabo. Po pristanku vožnja v eno najlepših puščavskih dolin sveta, Wadi Rum. Iz dna doline se v nebo strmo dvigujejo pobočja, ki jih je narava v tisočletjih čudovito oblikovala. Slikovite kamnite tvorbe skoraj bolj sodijo na drug planet. Namestitev v osrčju puščave – v udobnih, pristnih beduinskih šotorih. Tradicionalno večerjo nam pripravijo prijazni domačini. Noč ima tukaj svojo moč- smo na eni najboljših lokacij za opazovanje zvezd, na nadmorski višini okoli 1000 m, z jasnim nebom, daleč vstran od svetlobnega onesnaževanja. Nepozabno doživetje.

2. dan: WADI RUM – izlet JEEP SAFARI (izlet s kamelami)

Za popolno doživetje sončnega nas čaka 3 urna adrenalinska izkušnja, vožnja z jeepi po puščavskih sipinah. Lahko se odločite tudi za manj adrenalinsko, a še vedno edinstveno doživetje, jahanje kamel (doplačilo). Še en večer daleč od ponorelega sveta, v objemu zvezd in tišine.       

3. dan: WADI RUM – PETRA – MRTVO MORJE

Vožnja proti severu do najznamenitejšega zgodovinskega mesta Jordanije, Petre. Rožnato mesto je dolgo časa ostalo skrivnost, ki so jo poznali le beduini, danes pa so tako kot turisti samo občasni obiskovalci tega izjemnega jordanskega dragulja. Peš se bomo odpravili po delu doline, vse do ozke skalne soteske iz rdečega peščenjaka, na koncu katere se nam bo odprl osupljiv pogled na zakladnico Al Khazneh. Ikonična podoba, ki krasi skoraj vsako razglednico Jordanije. Sprehod po dolini, kjer bomo občudovali številne grobnice, templje in domove, kjer se presenetljivo mešajo grški in rimski vplivi. Nadaljujemo proti severu, do naslednje počitniške destinacije, ki je obenem  naravni fenomen -  Mrtvo morje. Večerja in nočitev.    

4. dan: MRTVO MORJE - (izlet v Amman)

Dan za sprostitev in uživanje v bogastvu naravnih zdravil, ki jih ponujajo voda, morje in sonce. Po želji (doplačilo) izlet v Amman. Sredi puščave, na najnižji točki zemljinega površja bomo preverili zdravilne lastnosti edinstvenega ekosistema. Zaradi visoke koncentracije soli je voda bistveno gostejša od sladke vode, kar pomeni, da bo kopanje - lebdenje, res nenavadna izkušnja. Mrtvo morje je svetovno znano po zdravilnih in lepotnih učinkih mineralov in soli, ki so prisotni v blatu in vodi. Izkoristimo priložnost in se z blatom namažemo po telesu, da nam soli in minerali prodrejo v pore, nahranijo kožo in izboljšajo krvni obtok. Poleg vode so znane tudi koristi zraka, saj je tukaj 5% višja stopnja kisika od okolice, kar dodatno pospešuje pomlajevanje in okrevanje. 

5. dan: MRTVO MORJE - GORA NEBO – MADABA - AKABA

Po zajtrku bomo preverili zdravilne lastnosti jezera in se odpravili na kopanje. Zaradi izjemno slane vode bo to še posebej nenavadna izkušnja. Sproščeni in z minerali obogateni nadaljujemo raziskovanje severnega dela Jordanije. Vožnja do gore Nebo, kjer naj bi bil pokopan Mojzes. Z vrha gore bomo opazovali presenetljivo pokrajino vse do zvonikov v Jeruzalemu in s pogledom zaobjeli velik del Mrtvega morja. Vožnja v Madabo. Mesto mozaikov hrani v svojih cerkvah in tudi ostalih zgradbah čudovite mozaike. Najznamenitejši je mozaik v grški pravoslavni cerkvi Sv. Jurija iz 6.st., ki prikazuje področje Palestine vse do spodnjega Egipta. Zapustimo sever in vožnja do letoviške Akabe.

6. dan: AKABA – (izlet z ladjico NA KORALNI GREBEN)

Dan bo namenjen počitnikovanju - prosto za samostojne oglede, kopanje na prostrani peščeni plaži Tala Bay ali nakupe spominkov. Akaba slovi po dolgih peščenih plažah in koralnem grebenu, ki privablja turiste iz vsega sveta. Po želji (doplačilo) v dopoldanskem  času predlagamo izlet z ladjico na koralni greben, ki se razprostira kar na 27km med med Akabo in Savdsko mejo. Koralni greben velja za lepšega od koral, prednost jordanskega koralnega grebena pred tistim ob egiptovski in izraelski obali, pa je predvsem v neokrnjenosti podvodnega sveta.

7. dan: AKABA - (izlet z ladjico in kosilom ) – SLOVENIJA

Zadnji dan v Akabi bomo izkoristili za sončenje, kopanje ali nakupe. Po želji (doplačilo) lahko popoldan preživite na romantični plovbi z ladjico, kjer vam ob spremljavi glasbe postrežejo tudi kosilo. Prevoz na letališče v večernih urah in polet v Slovenijo.    

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: 

med 15 in 24 oseb: 120 € 
med 25 in 34 oseb:   70 €
med 35 in 44 oseb:   40 €

 

DOPLAČILO ob prijavi: 

 • enoposteljna soba  230 € 

DOPLAČILA na poti (vodniku):

 • izlet z ladjico na koralni greben 47 € 
 • izlet v Amman 70 €
 • jahanje s kamelami (2 uri)  40 € 
 • izlet z ladjico in večerjo ( 3 ure) 60 €  
 • napitnine (tudi otroci) 50 €

*Cene izletov veljajo ob prijavi minimalno 15 potnikov.

 

 

 

 

Cena vključuje:

 • letalski prevoz s posebnim letalom Ljubljana - Akaba - Ljubljana
 • letališke in varnostne pristojbine 
 • vizum za Jordanijo
 • avtobusne prevoze po programu
 • 4 polpenzione v hotelih  4* po programu
 • 2 polpenziona ( beduinska večerja) v luksuznem beduinskem šotoru (z lastno kopalnico) v puščavi *
 • jeep safari po puščavi Wadi Rum  
 • oglede po programu potovanja
 • vstopnine po programu
 • spremstvo lokalnega vodnika
 • organizacijo in spremstvo potovanja v slovenskem jeziku

*BEDUINSKI KAMP: Udobna namestitev v dvoposteljnih  luksuznih šotorih s posteljo, posteljnino in lastno kopalnico.   

Vreme danes

Temperatura zraka: ° C

Napoved za prihodnje dni

Jordanija - med morjem in puščavo, čarter polet, 7 dni
Datum potovanja Vstopna postaja Trajanje Storitve Cena Izberi

Sobota, 28. 10.
Petek, 3. 11.

Po programu

7 dni

min. 25 potnikov, storitve po programu

1489€

Izberi

Sobota, 28. 10.
Petek, 3. 11.

Po programu

7 dni

min. 25 potnikov, storitve po programu

1489€

Izberi

Urnik poslovalnice

od PONEDELJKA do PETKA
od 9:00 - 17:00
SOBOTA, NEDELJA in PRAZNIKI - zaprto


https://www.facebook.com/agencijatarol
INFORMACIJE
05 368 14 10
info@tarol.si
Banner-za-agencije

 

 NAŠA PONUDBA    Mediteran    Jadran    Izleti    Križarjenja    Rent a car   

© Turistična agencija Tarol - Vse pravice pridržane | Tarol d.o.o., Tovarniška cesta 4 A, 5270 Ajdovščina
Powered by TALLweb-digitalHOUSE

comicsnake.com