Jordanska pravljica je izvrstno potovanje za ljubitelje narave in gibanja, aktivnih počitnic in odklopa v odmaknjenih krajih.

V prvem delu vstopimo v zgodbo, obiščemo glavne znamenitosti dežele in se pripeljemo do Petre. Petro doživimo na prav poseben način – že organiziran beduinski kamp je pravljica zase, okolje je fantastično. Posebno doživetje je Rajski kanjon, Petra nas vedno očara in doživimo jo še posebej močno (cel dan, do konca).

Sledi puščavska pravljica – po rožni puščavi Wadi Rum. Tu se prepustimo puščavi, odmaknjenosti in preprostosti življenja na svobodi, v objemu noči s tisoč zvezdicami, čez dan pa hodimo po neverjetni pokrajini puščavskega veličastja. Gostijo nas beduini, vrhunec potovanja!

V zadnjem delu pa obiščemo dve morji – v počitniški Aqabi doživimo Rdeče morje in po želji lahko uživamo v opazovanju koral in sproščenem vzdušju. Ob Mrtvem morju pa je prav posebno vzdušje – tako kopanje kot bivanje na najgloblji točki na zemlji.

Eno najbolj čudovitih potovanj za potovalne sladokusce.

1. dan LJUBLJANA – AMMAN –MADABA - NEBO - PETRA.

Zgodnji zbor potnikov v Ljubljani in vožnja na eno od okoliških letališč. Polet proti Ammanu. Najprej si v Madabi ogledamo sloviti mozaik in osvežimo spomin na Sveto deželo. Potem na gori Nebo uzremo Mojzesov pogled na Obljubljeno deželo. Po puščavski avtocesti nadaljujemo do Petre. Prevzame nas neverjetna pokrajina! Intonacija v potovanje. Namestitev v beduinskem kampu v Mali Petri. Večerja in čarobno razpoloženje. Nočitev. (letalo, O, V)

 

2. dan PETRA – izlet v RAJSKI KANJON IN WADI ARABA

Zajtrk pri beduinih. Enourna vožnja do izhodišča/vstopa v enkratni Rajski kanjon na višini okoli 1.400 metrov nad morjem. Potem nas čaka eden najlepših dni potovanja – celodnevni spust po neverjetnem kanjonu raznovrstnih barvnih kombinacij in oblik. Sredi kanjona nas spremlja žuborenje potoka. Pohod zaključimo na višini minus 400 metrov. Prehodili bomo okoli 16 km. Terenska vozila nas odpeljejo do glavne ceste, potem se vrnemo v beduinsko domovanje. Večerja. Še en čarobni večer. Nočitev v šotorih. (O, ZKV, terenska vozila) 

3. dan PETRA – WADI RUM

Zgodnji zajtrk. Petra je eden najlepših kotičkov naše resničnosti! Privoščimo si cel dan izgubljanja po čudovitih dolinah mesta v kamnu… Presune nas glavna dolina, a prava doživetja nas čakajo na poti do skritih poslastic… grobnic in obeliska visoko v skalnih pobočjih. Nas očara mesto samo?... ali neverjetni barviti vzorci in oblike – poezija v kamnu največjega umetnika – tu še vedno na svobodi! Vzpnemo se tudi na  Visoki kraj in do Samostana s spektakularnim pogledom na Wadi Araba. Po Petri prehodimo okoli 16 km, lahko pa uporabimo kamele ali osličke. Večerna vožnja proti puščavi Wadi Rum. Nočni vstop v rožnato puščavo. Namestitev v šotorih. Večerja. Puščavska noč v objemu tisočerih zvezdic. (O, ZV)

4. dan 3-dnevni PUŠČAVSKI TREKKING PO WADI RUM.

Zajtrk. Tri dni preživimo v čarobnem okolju rožnate puščave; v puščavski odmaknjenosti, brez civilizacije in hrupa motorjev, v spontanosti in sprehodih, zaživimo v gibanju in občudovanju narave in lastnem stiku z njo. Dnevne hoje je za 4 - 6 ur dnevno (okoli 15-20km, zadnji dan manj), preostali čas pa bomo izkoristili za uživanje, počitek in lastna raziskovanja. Za nas skrbijo prijazni beduini, ki nam pripravijo zajtrk, kosilo in večerjo. Zvečer lahko posedemo ob tabornem ognju ali se umaknemo v skriti kotiček, v čarobni svet neskončnih nebeških prostranstev. Nočitev. (O, ZKV)

5. dan 3-dnevni PUŠČAVSKI TREKKING PO WADI RUM

Zajtrk. Tri dni preživimo v čarobnem okolju rožnate puščave; v puščavski odmaknjenosti, brez civilizacije in hrupa motorjev, v spontanosti in sprehodih, zaživimo v gibanju in občudovanju narave in lastnem stiku z njo. Dnevne hoje je za 4 - 6 ur dnevno (okoli 15-20km, zadnji dan manj), preostali čas pa bomo izkoristili za uživanje, počitek in lastna raziskovanja. Za nas skrbijo prijazni beduini, ki nam pripravijo zajtrk, kosilo in večerjo. Zvečer lahko posedemo ob tabornem ognju ali se umaknemo v skriti kotiček, v čarobni svet neskončnih nebeških prostranstev. Nočitev. (O, ZKV)

6. dan 3-dnevni PUŠČAVSKI TREKKING PO WADI RUM - AQABA

Zajtrk. Dopoldanska zaključna hoja po Wadi Rum. Zadnje kosilo. Vožnja v letoviško Aqabo. Namestitev v hotelu. V prostem popoldnevu se morda vržemo v morje na mestni plaži ali si privoščimo izlet z ladjico na koralni greben. Zvečer raziščemo mestno tržnico. Prost večer. (H, ZK)

 

7. dan AQABA – KERAK - MRTVO MORJE

Zajtrk. Vožnja proti severu. Po puščavski ravnici potujemo do križarskega lepotca Kerak, ki si ga ogledamo in se vživimo v vlogo križarjev, ki so tukaj varovali najpomembnejši dostop do svetega Jeruzalema. Spustimo se globoko v sirsko-afriški tektonski jarek do točke, ki leži več kot 400 m nižje od gladine morja. Okopamo se v najbolj slanem morju na najnižji točki na Zemlji. Nočimo ob Mrtvem morju. (H, ZV)

8. dan MRTVO MORJE – AMMAN – LJUBLJANA.

Zajtrk. Vožnja na letališče v Ammanu. Polet na eno od okoliških letališč. Sledi še vožnja v Ljubljano. (Z, letalo)

 

Cena (najmanj 15 udeležencev) vključuje: letalski prevoz, letališke pristojbine in varnostne takse, vsi avtobusni prevozi po programu, nočitve po spodnjem opisu, prehrano glede na oznake pri vsakem dnevu potovanja, slovensko vodenje in lokalne vodnike, kjer je to potrebno, vse vstopnine in oglede po programu, urejanje in stroški jordanskega vizuma, stroške priprave in organizacije potovanja.

Namestitev in prehrana: 1 nočitev v hotelu 3* z zajtrkom v Aqabi in Mrtvem morju, 2 nočitvi s polpenzionom v beduinskem taboru v mali Petri z deljenimi kopalnicami**, 1 nočitev v preprostem beduinskem taboru v puščavi z zajtrkom večerjo, 2 nočitvi v divjem beduinskem taboru v puščavi z zajtrkom, kosilom in večerjo ter pijačo (stranišča v divjini).

 *Organizacija puščavskega življenja vključuje: podloge za spanje, hrano (zajtrk, kosilo, večerja), pijačo (voda, čaj, kava), lokalnega vodnika, slovenskega vodnika, logistiko, organizacijo taborov in puščavskega življenja, prevoz prtljage.

**možnost doplačilo za samostojno kopalnico

Obvezna doplačila:

  • Doplačilo za skupino v velikosti 10 - 14 oseb 90 €

Možna doplačila:

  • Odstopnina (5,02 %) od vrednosti aranžmaja - PAKET A ** 5.02 %
  • Zdr. zav. Vzajemna Tujina do 8 dni kritje S - posamično 14.47 €

Vreme danes

Temperatura zraka: ° C

Napoved za prihodnje dni

Jordanska pravljica
Datum potovanja Vstopna postaja Trajanje Storitve Cena Izberi

Sobota, 23. 09.
Sobota, 30. 09.

8 dni

OJOR03, 99 - Oskar Plus

1359€

Izberi

Nedelja, 1. 10.
Nedelja, 8. 10.

8 dni

OJOR05, 99 - Oskar Plus

1359€

Izberi

Nedelja, 15. 10.
Nedelja, 22. 10.

8 dni

OJOR06, 99 - Oskar Plus

1359€

Izberi

Nedelja, 22. 10.
Nedelja, 29. 10.

8 dni

OJOR04, 99 - Oskar Plus

1359€

Izberi

Urnik poslovalnice

od PONEDELJKA do PETKA
od 9:00 - 17:00
SOBOTA, NEDELJA in PRAZNIKI - zaprto


https://www.facebook.com/agencijatarol
INFORMACIJE
05 368 14 10
info@tarol.si
Banner-za-agencije

 

 NAŠA PONUDBA    Mediteran    Jadran    Izleti    Križarjenja    Rent a car   

© Turistična agencija Tarol - Vse pravice pridržane | Tarol d.o.o., Tovarniška cesta 4 A, 5270 Ajdovščina
Powered by TALLweb-digitalHOUSE

comicsnake.com