Najprej nas prevzame Panama - kjer se povezujeta sever in jug in kjer sobivajo stari in novi svetovi. Panama city je najbolj svetovljanska prestolnica v Srednji Ameriki. Preplet treh mest:  zgodovinska mestna četrt Caso Antiguo z najboljšimi restavracijami in hoteli, obnovljeni predel  mesta in moderna Panama z nebotičniki, ki segajo   nad 200 m visoko. Dinamična prestolnica sredi tropov, ki navdušuje. Ne pozabimo na eno od 7 čudes sveta - znameniti Panamski prekop in zapornice Miraflores.       

Kostarika navduši s svojo filozofijo in načinom "pura vida", v prevodu čisto oz preprosto življenje. Skrivnostna džungla, dolgi viseči mostovi, živahen in zelo pisan živalski svet, vulkanske toplice, nacionalni parki in visoko razviti ekoturizem. Rajske plaže in prijazni ljudje.

 

1. dan: SLOVENIJA - EVROPA – PANAMA CITY

Zbor potnikov na odhodnem letališču in polet preko enega izmed evropskih letališč v Panama city. Po pristanku prevoz do hotela in krajši avtobusni ogled največjega in glavnega mesta Paname, dežele s karibskim pridihom. Zaradi močne trgovine in industrije ima mesto moderno poslovno središče, ki nas ob prihodu preseneti in spominja na New York. Vožnja do hotela in nočitev. 

 

2. dan: PANAMA CITY – PANAMSKI PREKOP

Ogled starega dela mesta Casco Antiguo, danes na seznamu Unesca z izjemno arhitekturo, mešanico francoskega, španskega in italijanskega vpliva. Ogled znamenitega panamskega kanala, po katerem slovi država. Povezuje Atlantik in Tihi ocean in je dolg 64,8 km. Prvi oceanski parnik je preplul Panamski prekop leta 1914 in takrat je bilo poplačano dolgoletno naporno delo več kot 20.000 delavcev. Gradnja je zahtevala ne samo konstrukcijo same vodne poti, pač pa tudi gradnjo velikih pristanišč na obeh koncih, velikih valobranov, jezov, zapornic in umetnih jezer. Obiščemo tudi muzej, kjer je odlično prikazano delovanje zapornic in jezov ter zgodovina zahtevnega tehnološkega projekta.

3. dan: PANAMA CITY – NP CHAGRES in obisk vasice z avtohtonim ljudstvom

Zapustimo mestni vrvež in se odpravimo v Narodni park Chagres, »naravna pljuča« Paname. Znajdemo se v obsežnem tropskem deževnem gozdu. Razgiban teren prečkajo nešteti potoki, slapovi in reke.  Vkrcamo se na kanuje in zaplujemo po reki do avtohtone lokalne skupnosti Embera, ki živi na obali ob jezeru. Skrb za okolje je osrednjega pomena za način njihovega  življenja. Čeprav živijo v bližini glavnega mesta, so ohranili svoj jezik, pesmi in plese, predvsem pa spoštovanje do narave. Spoznali bomo njihove domove, z nami bodo delili svojo kulturo in običaje, občudovali ročne izdelke iz listov črne e, uživali v njihovih plesih, na koncu pa nas bodo pogostili s tradicionalnim kosilom.    

4. dan: PANAMA CITY - (celodnevni izlet na rajsko otočje SAN BLAS ali na Otok cvetja – TABOGA)

Prosto za lastno raziskovanje panamske prestolnice. Po želji (doplačilo) priporočamo celodnevni odklop - izlet na sanjsko otočje San Blas v Karibskem morju. Večina otokov je neposeljenih, večje otoke pa imajo pod nadzorom in zaščito pred  množičnim turizmom, staroselci.  Odhod v zgodnjih jutranjih urah, vožnja do pristanišča, cca 2-3 ure plovbe z ladjico do rajskega otočja. Obdaja nas slikovit in živahen (pod)morski svet. Ustavimo se na dveh otokih -bela mivka, kokosove e in slastno kosilo. Enkratno doživetje. Druga možnost je izlet (doplačilo)na vulkanski otok cvetja z bujnim tropskim rastlinjem in čudovitimi plažami. Udobje in samoto otoškega življenja dosežemo v le dobre pol ure vožnje s hitrim trajektom iz Panamske prestolnice- do Tihega oceana.    

5. dan: PANAMA CITY – COSTA RICA - LA FORTUNA

Po zajtrku izlet  v okolico Paname. Z ladjico zaplujemo -z malo sreče ob bok največjim tankerjem in tovornim ladjam v svet tropske divjine. Na  otoku bivajo 4 vrste opic, ki so naše živahne spremljevalke. Z malo sreče vidimo lenivce, tukane, krokodile in številne vrste ptic. Prevoz do letališča in polet v sosednjo državo Kostariko, deželo z osupljivo naravo. Pristanek na letališču San Jose in vožnja do slikovitega mesteca La Fortuna v neposredni bližini vulkana Arenal. Regija ponuja široko paleto dejavnosti in je priljubljena lokacija za številne športne aktivnosti kot so pohodništvo, rafting, kajak, jahanje, kolesarjenje.

6. dan: LA FORTUNA – REZERVAT ARENAL 1968

Čaka nas odkrivanje rezervata Arenal 1968. Izmed številnih vulkanov na Kostariki, je Arenal med vsemi najbolj obiskan. Zadnji impresiven izbruh sega v leto 1968, po čemer ima naša treking pot tudi ime. Gre za zaščiteno območje na zahodnih pobočjih vulkana, kjer se sprehodimo skozi džunglo, ki je bila prekrita z vrelo lavo. Pot nas vodi skozi polja lave, kar ustvarja kontrast s tropskim gozdom, ki nas obdaja. Pozorni smo tudi na živalski svet v džungli. Razgledna točka nas nagradi z osupljivim pogledom na vulkan Arenal in jezero ob vznožju.  Po dolgem dnevu se prileže sprostitev v čarobnih naravnih vrelcih. Obiščemo jih tudi mi. V eksotičnem okolju tropskega gozda s pogledom na vulkan, se prepustimo razvajanju z naravno termalno vodo različnih temperatur v številnih bazenih s slapovi, vodnimi curki in jacuzziji. Voda, ki jo ogreva vulkan, je bogata s solmi in magnezijem, vsestransko blagodejno vpliva na telo in počutje. Idealno okolje za sprostitev razvajanje z veliko začetnico. Še večerja v prijetnem okolju in povratek v hotel. Nočitev.

7. dan: LA FORTUNA – MONTEVERDE ( izlet po plantažah kakava in čokolade, doživetje ZIPLINE)

Zjutraj po želji (doplačilo)  ogled plantaž kakava in čokolade. Še zadnji pogled na slikovito jezero Arenal in neverjetno podobo vulkana nad njim.  Naslednja točka Nacionalni park Monteverde je naravni rezervat, znan tudi kot oblačni gozd (»cloud forrest«). Pogosto ga imenujejo temni biser, saj se sončni žarki težko prebijejo skozi bujno rastje tudi takrat, ko ni oblakov nad njim. Je dom več sto sesalcem in številnim tropskim pticam. Prav tu nas čaka izjemna pustolovščina – sprehod po visečih mostovih, ki se dvigajo 60 m nad tlemi, skozi krošnje dreves. Varen in udoben način raziskovanja, ki ni edini - po nastanitvi v hotelu nas čaka še večerna avantura. Adrenalinskim navdušencem priporočamo nepozabno doživetje- najprej se z žičnico povzpnemo do rezervata Arenal, potem pa se z 7 jeklenicami  skoraj 3 km in cca 200 m nad tlemi spuščamo med drevesnimi krošnjami deževnega pragozda. Dogodivščina in pol!  Nočni pohod po parku in opazovanja živali, ki so aktivne samo v nočnem času (razne vrste insektov, živo pisane žabe, sesalci). Dobili bomo drugačen vpogled na življenje v tropskem gozdu. Povratek v hotel.

8. dan: MONTEVERDE - MANUEL ANTONIO

Ni Kostarike brez ogleda plantaže kave. Spoznali bomo postopke od pobiranja zrnja do priprave omamnega napitka. Kavovci rastejo na nadmorski višini okoli 1000 m, saj jim ustreza ne preveč vroče in bolj vlažno podnebje. Zrastejo do višine 1,5 m in rodijo plodove velikosti grozdnih jagod, značilne rdeče ali rumene barve. Kavovec obrodi enkrat letno, sedem let zapored ima kakovosten plod, nato pa ga porežejo. Na Kostariki pridelujejo najbolj kakovostno kavo, 100 % arrabico. Skodelica vroče, okusne in močne kave se prileže, prav tako tradicionalno kosilo v prijetnem okolju. Vožnja do pacifiške obale in postanek v kraju Jaco, znanem po krokodilih, ki so tukaj zastopani v največjem številu v vsej Srednji Ameriki. Nadaljevanje proti jugu do naslednjega narodnega parka, Manuel Antonio. Nastanitev in skok v toplo morje.

9. dan: MANUEL ANTONIO

Manuel Antonio je najmanjši naravni rezervat v državi, a kljub temu eden najbolj obiskanih. Prostran tropski gozd se razteza vse do idilične pacifiške obale s belimi peščenimi plažami. Tudi tu nas navdušujejo zanimive živali od pisanih žab do številnih ptic, opic in legvanov. Sprehod po dolgi peščeni plaži ali treking po narodnem parku in postanek ob slikovitih skritih plažah znotraj parka

10. dan: MANUEL ANTONIO - SAN JOSE - EVROPA

Prosto do odhoda proti notranjosti Kostarike do letališča San Jose.  Polet proti Evropi.

11. dan: EVROPA - SLOVENIJA

Pristanek na enem izmed okoliških letališč. 

Pomembno

V primeru prilagajanja letalskega prevoza ali zaradi nepredvidenih situacij na otoku je možna menjava poteka ogledov in kraja nastanitve. Kostarika je varna Srednje Ameriška država. Program je primeren tudi za družine, uživali bodo vsi člani družine različnih starosti. Program z veliko različnih aktivnosti.

Ob prijavi na prodajno mesto dostavite fotokopijo potnega lista.

 

OPOMBE

Prosimo, da ob prijavi na potovanje posredujete kopije veljavnih potnih listov oz pošljete datum rojstva, št. PL in datum izdaje ter veljavnosti  potnega lista. 

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • med 10 in 14 potniki 210 €
 • med 15 in 19 potniki 150 €
 • med 20 in 24 potniki 90 € 

DOPLAČILA na poti:

 • izstopna pristojbina v višini pribl 25 $
 • napitnine (tudi otroci) 50 USD 

DOPLAČILA na osebo ob prijavi ( za naknadne prijave ne zagotavljamo razpoložljivih mest, prav tako je lahko cena višja) : 

 • prevoz Ljubljana - letališče Benetke 33 €/smer
 • enoposteljna soba 520 € (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)
 • celodnevni izlet z lokalnim spremstvom na otočje San Blas in vključenim kosilom  130 €
 • celodnevni izlet na otok Taboga z vključenim kosilom ( ob prijavi 10 oseb: 63 €, ob prijavi le 2 oseb 90 €) – cena je odvisna od št. prijavljenih potnikov. Ob prijavi se plača najvišja cena, v primeru, da bo potnikov več, naknadno vrnemo razliko.      
 • izlet po plantaži kakava in čokolade 30 €
 • "ZIPLINE" doživetje 75 €   

 

Cena vključuje:

 • letalski prevoz po programu
 • notranji let iz Paname v Kostariko
 • letališke in varnostne pristojbine
 • 9 nočitev z zajtrki v hotelu 3/4* v dvoposteljnih sobah
 • 1 x večerjo in 2x  kosilo 
 • obroke po programu
 • prevozi in ogledi po programu z vključenimi vstopninami*
 • lokalnega vodnika
 • vodenje in organizacijo potovanja

Vključene vstopnine: zapornice Miraflores in muzej Panamski kanal, vulkanski vrelci v Paradise Hot Springs, Narodni Park Arenal 1968, viseči mostovi, nočni pohod skozi "oblačni gozd", plantaža kave, Narodni park Manuel Antonio.  

Vreme danes

Temperatura zraka: ° C

Napoved za prihodnje dni

Kostarika in Panama - nepozabno doživetje narave
Datum potovanja Vstopna postaja Trajanje Storitve Cena Izberi

Petek, 16. 02.
Ponedeljek, 26. 02.

LJUBLJANA

11 dni

min. 25 potnikov, STOritve po programu

2279€

Izberi

Petek, 16. 02.
Ponedeljek, 26. 02.

LASTNI PREVOZ NA/IZ LETALIŠČA

11 dni

min. 25 potnikov, STOritve po programu

2279€

Izberi

Petek, 16. 02.
Ponedeljek, 26. 02.

LJUBLJANA

11 dni

min. 25 potnikov, storitve po programu

2279€

Izberi

Petek, 16. 02.
Ponedeljek, 26. 02.

LASTNI PREVOZ NA/IZ LETALIŠČA

11 dni

min. 25 potnikov, storitve po programu

2279€

Izberi

Urnik poslovalnice

od PONEDELJKA do PETKA
od 9:00 - 17:00
SOBOTA, NEDELJA in PRAZNIKI - zaprto


https://www.facebook.com/agencijatarol
INFORMACIJE
05 368 14 10
info@tarol.si
Banner-za-agencije

 

 NAŠA PONUDBA    Mediteran    Jadran    Izleti    Križarjenja    Rent a car   

© Turistična agencija Tarol - Vse pravice pridržane | Tarol d.o.o., Tovarniška cesta 4 A, 5270 Ajdovščina
Powered by TALLweb-digitalHOUSE

comicsnake.com