Poletite z nami in odkrijte najlepše zaklade Baltika. Mesta, ki jih v poletnih mesecih sonce obsije še bolj svetlo. Baročni zvoniki, Art Nouveau fasade in urejeni vrtovi, ki zažarijo v nešteto barvah. Parki, kjer se prepletajo vonjave cvetja in podobe sproščenih domačinov, ki posedajo v senci dreves. Burna, večstoletna zgodovina, ki je ustvarila raznolike in napredne držav, ki se kljub svoji butični velikosti lahko v določenih segmentih kosajo z največjimi na svetu. Vse to in še več ponujajo baltske dežele, ki jih bomo na našem 5-dnevnem potovanju dodobra spoznali.

TERMIN: 27. 5. - 31. 5. 2023

Cena pri najmanj 40 udeležencih:    920 EUR
Cena pri najmanj 30 udeležencih:    960 EUR
Cena pri najmanj 20 udeležencih: 1.020 EUR

TERMIN: 11. 8. - 15. 8. 2023

Cena pri najmanj 40 udeležencih: 1.075 EUR
Cena pri najmanj 30 udeležencih: 1.115 EUR
Cena pri najmanj 20 udeležencih: 1.175 EUR

TERMIN: 24. 8. - 28. 8. 2023

Cena pri najmanj 40 udeležencih: 1.025 EUR
Cena pri najmanj 30 udeležencih: 1.065 EUR
Cena pri najmanj 20 udeležencih: 1.125 EUR

TERMIN: 7. 9. - 11. 9. 2023

Cena pri najmanj 40 udeležencih: 875 EUR
Cena pri najmanj 30 udeležencih: 915 EUR
Cena pri najmanj 20 udeležencih: 975 EUR

1. dan: LJUBLJANA - RIGA 

Zjutraj izbor na Dolgem mostu in organiziran transfer do bližnjega letališča ter let proti Rigi. Po pristanku na letališču v latvijski prestolnici Riga se bomo najprej z avtobusom podali na krajši panoramski ogled mesta in se povzpeli na  sloviti TV stolp, ki je tretji najvišji televizijski stolp v Evropi in je kar za 47 m višji od Eifflovega stolpa v Parizu. Iz višine 93 m se nam bo razprostrl čudovit pogled na mesto Riga, latvijsko podeželje in baltsko morje (vstopnina vključena v ceno potovanja). Nato se bomo napotili na centralno mestno tržnico, ki je urejena v nekdanjih skladiščih zeppelinov in je ena največjih v Evropi. Tu bomo lahko uživali v prepletu vonjav in okusov lokalnega pridelka, sušenega mesa, svežih rib ter sadja in zelenjave ter si seveda lahko privoščili tudi pozno kosilo. Sledi  vožnja do hotela in namestitev. Večerni sprehod   po  starem mestnem jedru, ki se ponaša z več kot 800 leti zgodovine in je uvrščen na UNESCOV seznam Svetovne kulturne dediščine. Mesto  je mešanica različnih arhitekturnih stilov, ki zajemajo obdobja romanike, gotike, renesanse, baroka in neoklasicizma. Od načičkane, srednjeveške “hiše črnoglavcev”,  do resnobne katedrale iz časa romanike, do popolnoma komunističnih/stalinističnih stavb. Staro mestno jedro vam ponuja številne dobre restavracije, kjer boste lahko zaključil dan poln vtisov v prijetnem okolju in ob izvrstni hrani. 

2. dan: RIGA – TALIN - STOCKHOLM

Po zajtrku sledi krajši ogled znamenite Art Nouveau četrti v Rigi. Latvijska prestolnica se ponaša z največjo koncentracijo Art Nouveau stavb na svetu. Izjemne fasade številnih poslovnih in stanovanjskih stavb nam bodo pustile enkraten vtis o tem nenavadnem arhitekturnem slogu začetka 20. stoletja.  Po ogledu bomo pot nadaljevali z avtobusom v Estonijo do estonske prestolnice Talin. Na poti se bomo ustavili v največjem letoviškem mestecu Estonije – Parnu-ju, ki slovi po dolgi peščeni plaži. Nekaj prostega časa za sprehod ob Baltiku ali pa celo skok v morje. Nadaljevanje vožnje do pristanišča v Talinu in vkrcanje na lusuzni trajekt. Namestitev v dvoposteljnih kabinah.  Sledi nočna plovba proti Stockholmu. Ladja je pravi plavajoči hotel z restavracijami in trgovinicami ter možnostmi zabave. Toplo priporočamo doplačilo za samopostrežno večerjo (z vključeno pijačo na ladji), ki je pravi kulinarični užitek!

3. dan: STOCKHOLM - HELSINKI

V jutranjih urah bomo pluli skozi čudovit arhipelag švedskih otokov do švedske prestolnice Stockholm. Stockholm velja za enega najlepših svetovnih mest, ki se je razvilo na stičišču jezera Mälaren in Baltika ter se do danes razraslo na številne otoke v arhipelagu. Po zajtrku na ladji izkrcanje in najprej krajši panoramski avtobusni ogled mesta ter nato postanek za peš ogled Gamla Stan-a, ki  predstavlja  srce mesta.  Gamla Stan nasploh očara s svojo specifično atmosfero ozkih tlakovanih ulic, polnih trgovinic  s spominki, prijetnih srednjeveško opremljenih kavarn in izjemno ohranjenih slikovitih srednjeveških hiš. Ogledali si bomo kraljevo palačo, parlament Riksdag, trg Riddarhustorget, otok vitezov Riddarholmen s stolnico (zunanji ogledi) ter imeli nekaj prostega časa za nakupe spominkov. Sledi vožnja do polotoka Djurgarden, kjer se nahaja eden najbolj zanimivih muzejev na svetu - Vasa muzej. Vasa je edina ohranjena švedska vojna ladja iz 17. stoletja., ki se je polno opremljena in natovorjena potopila na svoji prvi plovbi leta 1628. Ladjo so pred dobrimi petdesetimi  leti dvignili iz morskih globin in je danes ena glavnih atrakcij v Skandinaviji (vstopnina za doplačilo). Po ogledu v popoldanskih urah vkrcanje na ladjo, namestitev v dvoposteljnih kabinah in nočna plovba do Helsinkov.  Za najlepši zaključek dneva priporočamo samopostrežno večerjo na ladji z vključeno pijačo (proti doplačilu). 

4. dan: HELSINKI – TALIN 

V jutranjih urah čudovita plovba skozi Helsinški arhipelag, ki šteje več kot 300 otočkov, mimo mogočne utrdbe  Suomenlinna, ki se razprostira na več otokih in je zaščitena Unesco dediščina.  Zajtrk na ladji. Helsinkih, imenovani tudi »Belo mesto severa« je finska prestolnica ob Finskem zalivu, ki so jo sredi 19. stoletja  močno razširili oziroma prenovili v neoklasicističnem slogu po zgledu Sankt Peterburga. Po izkrcanju v pristanišču sledi avtobusni ogled mestnih znamenitosti: središče mesta z glavnim Senatnim trgom in stolnico, vladno palačo in univerzitetnim poslopjem, v skalo vklesane cerkve Temppeliaukio, Sibeliusovega parka z njegovim nenavadnim spomenikom, kongresne dvorane Finlandia, olimpijskega parka in ruske katedrale nad pristaniščem. Nato nekaj  prostega časa na slikoviti tržnici v mestnem pristanišču, kjer si boste lahko privoščili povsem sveže baltske ribje specialitete, hkrati pa je pravi raj za nakup »živopisanih« laponskih in finskih spominkov. V  popoldanskih urah se bomo vkrcali na ladjo in odpluli proti Talinu. Po izkrcanju v Talinu sledi namestitev v hotelu in nato prosto za odkrivanje in uživanje  gurmanskih specialitet v številnih dobrih restavracijah v mesto.

5. dan: TALIN - LJUBLJANA

Zajtrk v hotel. Estonsko prestolnico Talin bomo spoznavali peš. Talin je izvrstno ohranjeno srednjeveško mesto in spada na Unescov seznam svetovne dediščine. Skozi mestno obzidje se bomo sprehodili po idiličnih tlakovanih ozkih uličicah mimo nekdanjih zaporov KGB do osrednjega trga Raekoja, ki z gotsko mestno hišo, staro mestno lekarno, številnimi lokali in ohranjenimi cehovskimi hišami predstavlja živahno srce Talina. Nato se bomo povzpeli na grajski grič Toompea, od koder se ponuja lep pogled na mesto in Finski zaliv. Sprehodili se bomo do državnega parlamenta in katedrale Aleksandra Nevskega, ki je najpomembnejši primer pravoslavne sakralne arhitekture v Talinu in spominja na rusko vladavino. Po vodenem ogledu prosti  čas za nakup avtentičnih estonskih spominkov in kosilo. V popoldanskih urah avtobusni transfer do letališča v Talinu in polet proti domu.

CENA VKLJUČUJE: povratni letalski prevoz z bližnjega letališča v ekonomskem razredu z vključenimi taksami,  letališkimi in varnostnimi pristojbinami in dodatkom za gorivo; 20 kg osebne prtljage in manjša torba za na letalo, max dimenzij 40 x 20 x 25 cm, 2 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3* v dvoposteljnih sobah, 2 x vožnja s trajektom in nočitev z zajtrkom na luksuznih trajektih Talin – Stockholm, Stockholm – Helsinki v dvoposteljnih notranjih kabinah, vožnja s trajektom Helsinki - Talin, avtobusne prevoze po programu, vstopnino za TV stolp Riga, spremstvo slovenskega vodnika/spremljevalca in organizacijo potovanja.

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi): enoposteljna soba in enoposteljna kabina: 170 EUR (termin 27.4. , 27.5), 195 EUR (termin 11.8. in 24.8.), 180 EUR (termin 7.9.), 2 x samopostrežna večerja na ladji na osebo z vključeno pijačo (odrasli): 82 EUR, 2 x samopostrežna večerja na ladji na osebo z vključeno pijačo (otroci do 12 leta): 35 EUR, vstopnina Vasa muzej Stockholm: 17 EUR na osebo odrasli, otroci do 18 leta brezplačno, vstopnina skalna cerkev Helsinki: 5 EUR odrasli in otroci , prevoz Ljubljana – letališče – Ljubljana: 60 EUR.

POPUST (odhod 27. 4.): 1. otrok do 12 let na dodatnem ležišču in v večposteljni kabini na ladji  v spremstvu dveh odraslih oseb 50 EUR; 2. otrok do 12 let na dodatnem ležišču in v večposteljni kabini na ladji  v spremstvu dveh odraslih oseb–na vprašanje.

NE SPREGLEJTE: Termina odhodov 24.8. in 7.9. bosta zaradi spremenjenih ladijskih povezav v teh terminih izvedena v drugačnem vrstnem redu in sicer : Riga - Talin - Helsinki - Stockholm - Talin!

OPOMBA: zaradi prilagajanja letalskim prevozom in v primeru nepredvidenih okoliščin si pridržujemo pravico do spremenjenega, vendar vsebinsko neokrnjenega programa.

POGOJI:

Akontacija: 30 % od osnovne cene.
Prijavnina: 20 EUR na prijavnico / voucher, ne glede na število oseb.
Odpovedni riziko:
Premije: https://service.europaeische.at/doc/sl/Opis_storitev_ZavarovanjeOdpovediSLO-PIB-SLSS_2022-SL-001.pdf
Splošni pogoji: https://service.europaeische.at/doc/sl/Pogoje_ZavarovanjeOdpovediSLO-AVB-SLSS_2022-SL-001.pdf

Izračun upošteva udeležbo najmanj 40, 30 oz. 20 oseb. Splošni pogoji so sestavni del programa.
*************************************************************************************
Program je narejen po veljavnih cenikih januarja 2023. Pridržujemo si pravico do spremenjenega razporeda ogledov, vendar program ostaja vsebinsko enak.

Vreme danes

Temperatura zraka: ° C

Napoved za prihodnje dni

MINI KRIŽARJENJE BALTIK IN LATVIJSKA PRESTOLNICA RIGA – 5 DNI
Datum potovanja Vstopna postaja Trajanje Storitve Cena Izberi

četrtek, 7. 09.
Ponedeljek, 11. 09.

Po programu

5 dni

MINI KRIŽARJENJE BALTIK 5DNI

875€

Izberi

četrtek, 24. 08.
Ponedeljek, 28. 08.

Po programu

5 dni

MINI KRIŽARJENJE BALTIK 5DNI

1025€

Izberi

Petek, 11. 08.
Torek, 15. 08.

Po programu

5 dni

MINI KRIŽARJENJE BALTIK 5DNI

1075€

Izberi

Urnik poslovalnice

od PONEDELJKA do PETKA
od 9:00 - 17:00
SOBOTA, NEDELJA in PRAZNIKI - zaprto


https://www.facebook.com/agencijatarol
INFORMACIJE
05 368 14 10
info@tarol.si
Banner-za-agencije

 

 NAŠA PONUDBA    Mediteran    Jadran    Izleti    Križarjenja    Rent a car   

© Turistična agencija Tarol - Vse pravice pridržane | Tarol d.o.o., Tovarniška cesta 4 A, 5270 Ajdovščina
Powered by TALLweb-digitalHOUSE

comicsnake.com