1. dan: LJUBLJANA – RIGA – RUNDALE – HRIB KRIŽEV – KAUNAS

Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana v jutranjih urah in polet s posebnim letalom v Rigo. Najprej se bomo odpeljali do baročnega dvorca Rundale (notranji ogled za doplačilo). Dvorec iz 18.stoletja je bil dom Kurlandskih vojvod in je eden izmed najlepše ohranjenih baročnih dvorcev v Latviji. Posebnost palače je francoski vrt, ki je zasnovan tako, da odraža zmagoslavje umetnosti nad naravo. Pot bomo nadaljevali v Litvi, kjer se bomo najprej ustavili pri Hribu križev, ki je eno glavnih romarskih središč na Baltiku. Na hribu se nahaja več kot 100.000 križev vseh velikosti in so zanimiv motiv za fotografiranje. Sledi postanek v Kaunasu, drugem največjem litvanskem mestu. Sprehodili se bomo skozi staro mestno središče in si privoščili nekaj prostega časa. Sledi nastanitev v hotelu in nočitev.

2. dan: KAUNAS – GRAD TRAKAI – VILNA

Zajtrk v hotelu in vožnja proti Vilni. Na poti se bomo ustavili pri gradu Trakai, ki velja za enega najbolj fotogeničnih kotičkov Litve. Imenujejo ga tudi vodni grad, saj leži na otočku, do njega pa lahko pridete po lesenem mostu ali pa z najetim čolnom. Ob doplačilu ogled gradu. Sledi vožnja do Vilne, čudovite litvanske prestolnice, ki velja za eno največjih srednjeveških mest v Evropi. Kljub prevladujoči baročni zasnovi pa ozke ulice, cerkveni zvoniki, ruševine gradu in rdeče opeke dokazujejo, da se je mesto v veliki meri oblikovalo tudi v času gotike. Sprehodili se bomo do katedrale, urnega stolpa, mestne hiše, univerze, cerkve Sv. Janeza in ruske pravoslavne cerkve Svetega Duha. Nekaj prostega časa, nato pa vožnja v hotel in nastanitev.

3. dan: VILNA – RIGA

Po zajtrku se bomo z avtobusom odpeljali v Rigo in si ogledali mestno središče latvijske prestolnice. Zgodovinsko središče Rige je prav tako uvrščeno na seznam Unescove svetovne dediščine in je znano po arhitekturi v stilu Art Nouveau. Riga je bila leta 2014 evropska prestolnica kulture skupaj z Umeo na Švedskem. V mestnem jedru izstopata cerkev Sv. Petra s 70 m visokim zvonikom, na katerega se je možno tudi povzpeti, in stolnica, ki velja za največjo na Baltiku. Nekaj prostega časa, nato nastanitev v hotelu in nočitev.

4. dan: RIGA – TALIN

Po zajtrku se bomo odpeljali proti Talinu. Po prihodu v estonsko prestolnico ob Baltskem morju sledi ogled mestnega središča. Stari del Talina je ohranil zasnovo iz 15. stoletja in je uvrščen na Unescov seznam svetovne dediščine. Ogledali si bomo mestno središče in se povzpeli na grič Toompea, kjer stoji zanimiva katedrala Aleksandra Nevskega in od koder se odpira čudovit pogled na mesto in na Finski zaliv. Nekaj prostega časa. Sledi nastanitev v hotelu in nočitev.

5. dan: TALIN – SIGULDA – JURMALA – RIGA – LJUBLJANA

Po zajtrku se bomo odpeljali proti Latviji. Na poti se bomo ustavili pri kraju Sigulda, ki je z okolico znan tudi kot ''latvijska Švica''. V začetku 13. stoletja so tu zgradili tri srednjeveške gradove, ki so bili med seboj oddaljeni le 1,5 km. Ustavili se bomo pri gradovih Siguida in Turaida (notranji ogled za doplačilo) ter pri jami Gutmanis in občudovali lepote narodnega parka Gauja. Sledi vožnja do Jurmale, mesteca, ki je danes največje letovišče ob Baltiku in se ponaša z dolgo peščeno plažo. Tu so nekoč letovali visoki sovjetski funkcionarji, med njimi tudi Hruščov in Brežnjev. Nekaj prostega časa za sprehod, zadnje nakupe in okrepčitev pred povratkom. Sledi vožnja do letališča v Rigi in polet proti Ljubljani v poznih večernih urah.

POPUSTI ob prijavi:

 • otrok od 2 – 12 let v sobi z dvema odraslima osebama na dodatnem ležišču 15 %

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

 • med 35 in 44 potnikov: 70 €
 • med 25 in 34 potnikov: 100 €

DOPLAČILA ob prijavi:

 • enoposteljna soba 180 €
 • 4 večerje  v hotelih 108 €
 • vstopnino v grad Trakai in lokalnega vodnika 20 € /minimalno 20 prijavljenih oseb

DOPLAČILA na poti:

 • vstopnina Turaida in Sigulda 10 €
 • vstopnina Rundale in lokalno vodenje 16 €

 

Cena vključuje:

 • povraten let s posebnim letalom Ljubljana – Riga – Ljubljana
 • vključena oddana prtljaga do 20kg in ročna prtljaga do 5 kg
 • letališke in varnostne pristojbine
 • 4 nočitve z zajtrki v hotelih 3/4* po programu
 • avtobusne prevoze po programu
 • organizirani ogledi Rige, Talina in Vilne
 • vodenje in organizacijo potovanja

Vreme danes

Temperatura zraka: ° C

Napoved za prihodnje dni

Čudovite baltske prestolnice s čarter poletom

Spletnih ponudb z izbranimi kriteriji žal ni na voljo.

Prosimo, da za nadaljevanje iskanja

KLIKNETE TUKAJ!

Urnik poslovalnice

od PONEDELJKA do PETKA
od 9:00 - 17:00
SOBOTA, NEDELJA in PRAZNIKI - zaprto


https://www.facebook.com/agencijatarol
INFORMACIJE
05 368 14 10
info@tarol.si
Banner-za-agencije

 

 NAŠA PONUDBA    Mediteran    Jadran    Izleti    Križarjenja    Rent a car   

© Turistična agencija Tarol - Vse pravice pridržane | Tarol d.o.o., Tovarniška cesta 4 A, 5270 Ajdovščina
Powered by TALLweb-digitalHOUSE

comicsnake.com